تغذیه

تغذیه

اهمیت تورین (Taurine) برای گربه ها

مطمئناً شما در مورد اهمیت تورین در تغذیه گربه ها شنیده اید. تورین یک اسیدآمینه طبیعی است که بیشتر در گوشت ماهیچه و اندام هایی داخلی چون قلب، کلیه و کبد و غذاهای دریایی یافت می شود. هرچه عضلات یا ماهیچه سخت تر کار کند، تورین بیشتری در آن متمرکز می شود. گوشت تیره بیشتر از گوشت رنگ روشن دارای تورین است زیرا گوشت تیره متعلق به قسمت هایی از بدن است که سخت تر کار می کنند، مثلاً گوشت ران نسبت به سینه دارای تورین بیشتری است. قلب نمونه عالی دیگری از منبع تورین است. اگرچه قلب اندامی داخلی محسوب می شود، اما در واقع سخت کارترین ماهیچه بدن است و بالاترین غلظت تورین را نسبت به دیگر قسمت های مرغ دارد. مقادیر کمی از تورین در محصولات لبنی یافت می شود. محصولات گیاهی حاوی مقادیر کم یا قابل چشم پوشی از تورین هستند. علیرغم اینکه گوشت منبع خوبی از تورین است، طبق یک مطالعات منتشر شده، در نمونه های مختلف گوشت میزان آن متغیر است. محتوای تورین گوشت نه تنها تحت تأثیر رژیم غذایی، نژاد و محیط است بلکه همچنین تحت تأثیر تازگی گوشت نیز قرار دارد.

عوارض کمبود تورین در گربه ها

گربه ها گوشتخوار هستند. بر خلاف گیاهخواران یا همه چیزخوارها، آنها قادر به سنتز تورین مورد نیاز خود از سایر اسیدهای آمینه مانند متیونین و سیستئین نیستند. این میزان کم سنتز و همچنین از بین رفتن آن در صفرا اهمیت نیاز گربه را به تورین در رژیم غذایی برای گربه ها آشکار می کند. عدم وجود مقادیر کافی از این اسید آمینه ضروری در رژیم غذایی می تواند گربه ها را دچار تخریب مرکزی شبکیه چشم، نارسایی در تولید مثل و اختلال در رشد جنین یا کاردیومیوپاتی قلب کند. علائم بالینی این کمبود فوراً آشکار نخواهد شد. در بعضی موارد ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد، اما به محض اینکه گربه شما علائم بالینی این کمبود را نشان داد، متوجه آسیب قابل توجهی شده است.

اگر به این کمبود سریع پی ببرید کاردیومیوپاتی قلب با مصرف مکمل در رژیم غذایی قابل برگشت می باشد. در صورت عدم درمان در طولانی مدت، تخریب شبکیه منجر به کوری برگشت ناپذیر خواهد شد، در حالی که کاردیومیوپاتی منجر به نارسایی قلبی و مرگ می شود.

در دوران بارداری، یک گربه مادر برای حفظ سلامتی خود و اطمینان از رشد مناسب و رشد ساختاری بچه گربه ها باید از مقادیر کافی تورین بهره مند شود. سطح پایین تورین منجر به اندازه کوچک و وزن کم بچه گربه ها یا ناهنجاری های جنینی می شود. در بچه گربه های در حال رشد، کمبود تورین می تواند منجر به تاخیر در رشد شود.

یکی از خاصیت های مهم تورین، محلول پذیری بالای آن در آب است. مقدار نهایی آن در غذا به روشهای تهیه و نگهداری مواد غذایی بستگی دارد. برای به حداقل رساندن از بین رفتن این ماده، همیشه سعی کنید مایعات حاصل از گوشت را حفظ کنید. به عنوان مثال، اگر گوشت را می پزید، باید آن را در مقدار کمی آب قرار دهید. پخت گوشت در دماهایی که برای تهیه عادی غذا استفاده می شود به هیچ وجه اسید آمینه را تغییر نمی دهد. فقط آن را از گوشت به درون آب منتقل می کند. انجماد بر تورین تأثیری ندارد، اما در طی فرآیند ذوب شدن، مایعات زیادی آزاد می شوند. از آنجایی که تورین بسیار محلول در آب است، مقدار زیادی از تورین گوشت خارج می شود. به عنوان مثال، اگر گوشت خام چرخ شده خریداری می کنید، مایعی که بعد از ذوب شدن آزاد می شود (که با وجود رنگ قرمز آن خون نیست) پر از تورین محلول است. اگر این آب دور ریخته شود، گوشت مقدار کمتری نسبت به قبل از انجماد دارای تورین خواهد بود.

تبلیغات

خمیر مالت گربه پرسا

استفاده از مکمل تورین برای گربه ها

انجمن کنترل خوراک حیوانات آمریکا یا AAFCO توصیه می کند که حداقل میزان مجاز تورین برای غذای مرطوب باید 0.2 % باشد. احتمالاً این مقدار به تنهایی توسط تورین طبیعی در گوشت برآورده می شود، اما به دلیل غلظت بسیار متفاوت آن در انواع گوشت، حلالیت زیاد آن در آب، خطر تأخیر در بروز علائم بالینی کمبود آن و این واقعیت که استفاده از مکمل تورین نسبتاً بی خطر است و هیچ گزارشی از مشکلات مربوط به مصرف بیش از حد آن وجود ندارد، اینکه مقدار بیشتری تورین از طریق مکمل به غذای گربه افزوده شود می تواند مفید باشد. بنابراین سؤالی که پیش می آید این است که چه مقدار مکمل به طور معقول می تواند به غذای گربه اضافه شود؟ تقریباً 250 میلی گرم تورین به ازای هر نیم کیلوگرم گوشت مقداری است که توصیه می شود. مثلا یک کپسول  500 میلی گرمی تورین را می توانید به یک کیلوگرم گوشت اضافه کنید.

اینفوگرافی تورین در تغذیه گربه ها

فرآوری غذای گربه می تواند بر میزان تورین تأثیر بگذارد و همچنین افزایش فیبر در رژیم غذایی می تواند جذب آن را کاهش دهد. غذاهای گربه که حاوی پروتئین با کیفیت بالا از حیوانات هستند، مقادیر کافی تورین را برای یک گربه سالم تأمین می کنند.

بسیاری از شما ممکن است نسبت به اینکه مکمل تورین همیشه مصنوعی تولید می شود حس خوبی نداشته باشید. در حالی که محصول طبیعی همیشه بر محصول مصنوعی ارجحیت دارد، در این مورد متأسفانه در حال حاضر چاره دیگری نیست. با این حال باید در نظر داشته باشید که از نظر شیمیایی هیچ تفاوتی بین تورین مصنوعی یا طبیعی وجود ندارد زیرا هر دو ساختار دقیقاً یکسان هستند. برخی از شرکت ها به همین دلیل ادعا می کنند که از تورین طبیعی استفاده می کنند، اما می توانم به شما اطمینان دهم که این تنها یک استراتژی بازاریابی است. البته می توان تورین را از منابع طبیعی استخراج کرد مثلاً در نیوزیلند شرکتی وجود دارد که آن را از صفرا گاو می گیرد اما این روش از نظر تجاری نامطلوب است و به طور قابل توجهی گران تر است.

شما از مکمل تورین در رژیم غذایی گربه خود استفاده می کنید؟

تبلیغات

خمیر مالت گربه پرسا


0

فرم نظردهی

0/2000