غذای خانگی
تهیه غذای خام در خانه برای گربه ها
تهیه غذای خانگی برای گربه ها به هیچ وجه کار سختی نیست. با تهیه غذای خانگی از کیفیت غذایی که به حیوان خود می دهید اطلاع خواهید داشت و همچنین آنها از مواد مغذی بهتری بهره مند خواهند شد. قبل از اینکه به مواد لازم و طرز تهیه این نوع غذا بپردازیم لازم است نکته ای را یادآور شوم.
اگر قصد تغییر رژیم غذایی گربه خود به غذای خام دارید قبل از آن با دامپزشک خود مشورت کنید. همچنین می توانید مطالب مربوط به رژیم غذای خام برای گربه ها و همچنین عوارض غذای خشک را نیز در سایت مطالعه نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که در مورد تغذیه با غذای خام نظرات ضد و نقیض وجود دارد و دامپزشک شما ممکن است با این نوع رژیم غذایی مخالف باشد. بسیاری از دامپزشک ها در سراسر دنیا با این نوع رژیم غذایی در صورتی که متعادل بوده و همه مواد لازم برای بدن حیوان در آن رعایت شده باشد نه تنها مشکلی ندارند بلکه افراد را به این نوع رژیم نیز ترغیب می کنند. همچنین خیلی از غذاهای تجاری نیز می تواند ریسک بیماری های مختلفی برای حیوان شما داشته باشد. مثلاً برند معروف رویال کنین تا کنون سه بار بعضی محصولاتش را به دلایل مختلف جمع آوری کرده است. مثلاً در مِی و آوریل سال 2007 انواع خاصی از غذاهای خشک سگ و گربه رویال کنین به دلیل احتمال بالقوه آلودگی به ملامین جمع آوری شدند. همچنین در فوریه 2006، رویال کنین هزاران غذای کنسرو شده حیوانات خانگی را به دلیل مقادیر بیش از حد ویتامین D3 در غذا جمع آوری کرد که به طور انحصاری در کلینیک های دامپزشکی فروخته می شد. در آن زمان چندین سگ و گربه بیمار که از این غذا مصرف کرده بودند گزارش شد. در هر صورت شما می توانید در این مورد تحقیق کنید و با دانش کافی نسبت به ریسک، مزایا و عوارض هر کدام از انواع رژیم های غذایی، رژیم غذایی مناسبی را برای حیوان خود انتخاب کنید. (تنها دلیلی که برند رویال کنین در اینجا مثال زده شد به دلیل شناخته شدن آن است و دیگر برند های غذای حیوانات هم سوابق این چنینی دارند و حتی در بعضی برندهای غذای خشک هم آلودگی به سالمونلا گزارش شده است.) پس در هر صورت همواره از ریسک انتخاب های خود آگاه باشید.
اگر تصمیم به تهیه غذای خام برای گربه خود دارید در درجه اول باید بدانید که غذای خام برای گربه ها از چه چیزهایی تشکیل شده است؟ از همه مهمتر باید بدانید که فقط گوشت به تنهایی کافی نیست. این رژیم غذایی از گوشت، اندام های داخلی، استخوان، چربی، زرده تخم مرغ، آب و مکمل ها تشکیل شده است. همه این مواد برای ایجاد یک رژیم متعادل برای تغذیه کامل گربه لازم است. هدف تقلید از رژیم غذایی طبیعی گربه ها بر پایه طعمه است. همانگونه که متوجه شده اید در این نوع رژیم غذایی کربوهیدراتی وجود ندارد. کربوهیدرات در رژیم غذایی یک گوشتخوار لازم نیست. هیچ گربه گیاه خواری وجود ندارد.
با تهیه غذای خام برای گربه خود بیشترین کنترل را در مورد آنچه گربه تغذیه می کند خواهید داشت و به شما امکان می دهد گوشت ها و مکمل های مورد استفاده خود را انتخاب کنید. برخلاف تصور بسیاری از افراد، وعده های غذایی خام برای گربه ها معمولاً قیمت کمتری نسبت به رژیم های غذایی کنسروی دارند. ما توصیه می کنیم گوشت های متنوع را برای تغذیه گربه خود انتخاب کنید و حتی می توانید از گوشت های چرخ نشده، با استخوان و بدون استخوان نیز استفاده کنید تا از مزایای آن برای دندان های حیوان و تحریک روانی آن برخوردار شوید.
بسته به فضای موجود در فریزر و تعداد گربه هایی که برای آنها غذا آماده می کنید، فقط باید هر دو تا چهار هفته غذا درست کنید. چند بار که این کار را انجام دهید، می فهمید که که چقدر انجام اینکار آسان است. به راحتی می توانید با اختصاص دادن یک ساعت و نیم از زمان خود غذای چند هفته گربه خود را تهیه کنید. در زیر خلاصه ای از تجهیزات مورد نیاز برای شروع کار، انواع گوشت ها و مکمل های مورد نیاز، دستورالعمل و برخی نکات مفید ارائه شده است.
لطفا توجه داشته باشید که غذای خام برای گربه خانگی می تواند فواید مثبت بسیاری برای سلامتی داشته باشد، حتی برای گربه هایی که دارای مشکلات پزشکی هستند. اما، اگر گربه شما بیمار است، قبل از تغییر رژیم گربه خود با دامپزشک مشورت کنید. این دستور العمل ممکن است برای گربه هایی که بیماری مزمن کلیه یا سایر بیماری های دیگری دارند مناسب نباشد.
تجهیزات
چرخ گوشت. شما به یک چرخ گوشتی نیاز خواهید داشت که توان چرخ کردن استخوان ها را نیز داشته باشد. چرخ گوشت های سطح پایین معمولاً قادر به این کار نیستند، بنابراین قوی ترین چرخ گوشت را متناسب با بودجه خود انتخاب کنید. هرچه چرخ گوشت قدرتمندتر باشد، استخوان های بزرگتری را نیز می تواند خرد کند. همچنین، چرخ گوشت های قدرتمندتر می توانند خیلی سریع تر چرخ کنند، که برای تهیه مقادیر زیاد کار شما را بسیار آسان می کند. قطعات چرخ گوشت باید با دست شسته شوند. آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید. عملکرد معکوس چرخ گوشت نیز بسیار مفید است. به خاطر داشته باشید که غالباً پوست، رباط ها و غضروف ها هستند و نه استخوان که در قطعات دستگاه چرخ گوشت گیر می کنند. نکته: تا حدی فریز کردن گوشت، همچنین خرد کردن استخوان ها به قطعات کوچکتر باعث کاهش گیر کردن مواد در چرخ گوشت می شود.
چاقوی بسیار تیز. چاقو خود را تیز نگه دارید. احتمال آسیب زدن به خودتان با چاقوی کند از یک چاقوی تیز بیشتر است.
قیچی آشپزخانه. برای برش و جدا کردن گوشت از استخوان.
ساتور. اگر با قطعات بزرگ سر و کار دارید استفاده از ساتور ضروری است.
چند کاسه برای مخلوط کردن. ترجیحاً از کاسه های استیل ضد زنگ استفاده کنید. شما حداقل به سه کاسه یا ظرف نیاز دارید: یک ظرف کوچک برای مخلوط کردن تخم مرغ و مکمل ها، یک ظرف متوسط برای استفاده در زیر خروجی دستگاه چرخ گوشت و یک ظرف بزرگ برای مخلوط کردن همه آنها با هم.
ظروف پلاستیکی یا شیشه ای قابل فریز. یا از کیسه های پلاستیکی فریزر استفاده کنید.
دستکش لاتکس. دستکش باعث کاهش انتقال آلودگی به سایر سطوح می شود. چند جفت دم دست داشته باشید تا بتوانید به جای استفاده از همان دستکش قبلی، از دستکش جدید استفاده کنید.
ترازوی اشپزخانه. برخی از ترازوها در میزان وزنی که می توانند اندازه گیری کنند محدودیت دارند. حتماً یک ترازوی آشپزخانه تهیه کنید که بتواند حداقل 4 یا 5 کیلوگرم را تحمل کند.
تخته برش.
فضای فریزر کافی برای غذاهایی که آماده می کنید.
گوشت و تخم مرغ
سعی کنید بهترین کیفیت و تازه ترین گوشت را تهیه کنید. گربه ها اگر گوشت تازه نباشد از مصرف آن خودداری می کنند. در این دستورالعمل قلب مرغ نیز لازم است. قلب منبع اصلی تورین، یک اسید آمینه کاملاً ضروری است.
مکمل ها
مکمل ها اختیاری نیستند. این مکمل ها ضروری اند. استفاده نکردن از مکمل ها می تواند عواقب جدی برای سلامتی گربه داشته باشد. دستورالعمل های مختلفی وجود دارد که مکمل های کمی متفاوت را می طلبد، اما همه آنها نیازهای اصلی یکسانی را برای تغذیه کامل گربه ها پوشش می دهند. آنچه این مکمل ها جبران می کنند با توجه به این واقعیت است که ما به گربه ها رژیمی کامل همانند یک طعمه را در طبیعت نمی دهیم. بسیاری از افراد سالها از دستورالعملهایی مانند دستورالعمل زیر استفاده کرده اند و هیچ کمبودی نشان داده نشده است. همیشه ایده خوبی است که گوشت های مختلفی را انتخاب کنید، نه تنها برای اینکه برای گربه تنوع داشته باشد، بلکه برای این منظور که هرگونه شکاف ناشناخته در مشخصات مغذی یک گوشت خاص پوشانده شود. ممکن است در یک نوع گوشت یک ریز مغذی ضروری ناشناخته وجود داشته باشد که در نوع دیگر نیست.
این مکمل ها همان مکمل هایی هستند که برای مصرف انسان در نظر گرفته شده اند. انسان ها و حیوانات به ویتامین ها و مواد معدنی یکسانی احتیاج دارند. فقط مقادیر است که متفاوت است.
در اینجا مکمل های مورد نیاز ارائه شده است:
تورین (Taurine) از تورین پودر شده استفاده کنید. تورین در کپسول های 500 میلی گرمی وجود دارد.
روغن ماهی سالمون. کپسول آن را تهیه کنید نه بصورت مایع در بطری. پس از باز شدن، مایع می تواند به سرعت فاسد شود. می توانید کل کپسول را داخل چرخ گوشت بیاندازید زیرا کپسول ژلاتینی خوراکی است. این روغن جایگزین اسیدهای امگا می شود که معمولاً در چشم و مغز حیوان طعمه وجود دارد. از روغن کبد ماهی استفاده نکنید زیرا ممکن است ویتامین A زیادی داشته باشد که مقادیر زیاد آن سمی است.
ویتامین E. فرم خشک آن را به صورت کپسول تهیه کنید، این بسیار آسان تر از استفاده از کپسول مایع است. اگر فرم خشک را پیدا نکردید، باید کپسول ها را سوراخ کرده و مایع درون آن را به مخلوط اضافه کنید.
ویتامین B کمپلکس. کپسول هایی با محتوای پودری تهیه کنید.
نمک Lite. اطمینان حاصل کنید که حاوی ید باشد. اگر نمک Lite در دسترس نیست، از نمک خوراکی یددار معمولی استفاده کنید ، اما به میزان نیمی از مقدار گفته شده در دستور غذا.
دستور تهیه با استفاده از کعب مرغ با استخوان
کعب مرغ (حدود 2 کیلوگرم) دارای استخوان. حدود 20 تا 25٪ استخوان را از مقدار کل گوشت استفاده شده خارج کنید. به عنوان مثال، اگر از ده کعب استفاده می کنید، پس استخوان را از دو کعب خارج کنید. این نسبت کلسیم به فسفر را صحیح نگه می دارد. پوست را از نیمی از کعب ها جدا کنید. اگر گربه های شما چاق هستند، می توانید قبل از وزن کردن، همه پوست ها را جدا کنید. چربی گوشت را جدا نکنید. گوشت را بعد از برداشتن این مقادیر پوست و استخوان، وزن کنید. بنابراین برای شروع باید حدود 2.3 کیلوگرم خریداری کنید تا با جداکردن پوست و استخوان 2 کیلوگرم داشته باشید.
200 گرم جگر مرغ خام
400 گرم قلب مرغ خام. اگر نمی توانید قلب مرغ را تهیه کنید با 4000 میلی گرم مکمل تورین جایگزین کنید. اگر قلب خام را حذف کردید، به یاد داشته باشید که 400 گرم قلب حذف شده را با گوشت کعب اضافی جبران کنید.
0.24 لیتر آب.
4 زرده تخم مرغ خام
2000 میلی گرم تورین. این علاوه بر تورینی است که اگر از قلب استفاده نکردید ممکن است اضافه کرده باشید. تورین محلول در آب است بنابراین لازم نیست نگران باشید که مصرف آن زیاد شود.
4000 میلی گرم روغن ماهی سالمون
200 میلی گرم ویتامین B کمپلکس
200 IU (واحد بین المللی) ویتامین E
1.5 قاشق چای خوری (8.4 گرم) نمک یددار Lite
ترکیب مواد با هم
دستکش های خود را بپوشید. پوست را از نیمی از کعب های مرغ جدا کنید یا اگر گربه های شما چاق هستند پوست تمام کعب ها را بردارید. چربی را جدا نکنید. استخوان را از 20-25٪ کعب ها جدا کنید. سپس گوشت را اندازه گیری کنید (تصویر A). گوشت را با آب بشویید تا باکتری های سطحی از بین بروند.
در یک کاسه کوچک، کپسول های مکمل را باز کنید (تصویر B). کپسول های روغن ماهی را که بعداً هنگام چرخ کردن اضافه می کنیم فعلا کنار بگذارید.
زرده تخم مرغ و آب را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود (تصویر C). اگر همزن ندارید از چنگال استفاده کنید.
جگر و قلب را وزن کنید. اگر از قلب استفاده نمی کنید، به یاد داشته باشید که وزن معادل آن گوشت مرغ اضافه کنید (تصویر D).
مقداری از گوشت را از کعب جدا کنید. گوشت را به قطعات تقریباً یک یا دوسانتی برش دهید. اگر گربه های شما به خوردن تکه های گوشت عادت ندارند با تکه های کوچکتر شروع کنید. لازم نیست خیلی دقیق باشید. اشکالی ندارد اگر بعضی از قطعات بزرگتر و برخی دیگر کوچکتر باشند (تصویر E).
در این مرحله استخوان و مقدار گوشت باقی مانده بر استخوان ها را با چرخ گوشت چرخ کنید. جگر، قلب و کپسول های روغن ماهی را در فواصل زمانی به چرخ گوشت اضافه کنید. می توانید کل کپسول روغن ماهی را اضافه کنید، کپسول ژلاتین خوراکی است (تصویر F).
وقتی همه مواد چرخ شدند اگر لازم شد آن ها را به یک کاسه بزرگتر منتقل کنید، مخلوط تخم مرغ و مکمل ها که آماده کرده بودید و گوشت های خرد شده را اضافه کنید و کاملاً مخلوط کنید (تصویر G).
مخلوط آماده شده را در ظروف شیشه ای یا پلاستیکی یا کیسه های فریزر مناسب قرار داده و فریز کنید(تصویر H). می توانید هر بخشی را که قرار است در همان روز یا روز دیگر استفاده کنید، در یخچال قرار دهید.
همچنین می توانید مخلوط را درون سینی های یخ قرار داده و فریز کنید (تصویر I).
بعد از چند ساعت می توانید آنها را بیرون بیاورید (تصویر J). اینها خیلی زودتر از موادی که در یک ظرف بزرگتر هستند از حالت یخ زدگی خارج می شوند و چون همگی یک اندازه هستند تعیین میزان مصرف روزانه راحتتر می شود.
به یاد داشته باشید که قطعات چرخ گوشت را با دست بشویید و آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
پخت جزئی اختیاری
اگر در مورد کیفیت گوشتی که دریافت می کنید نگرانی دارید یا اگر نمی توانید میزان تازه بودن گوشت را تعیین کنید، می توانید کعب ها را تا حدی بپزید تا باکتری های سطحی از بین برود. خود گوشت اساساً استریل است، اما پاتوژن ها می توانند هنگام ذبح یا دست زدن به آن ها به گوشت منتقل شود. این بدان معنی است که عوامل بیماری زا فقط در قسمت بیرونی تکه گوشت قرار دارند. شستشوی گوشت با آب کمک می کند، اما کاملاً مؤثر نیست. اندکی پخت سطحی پتانسیل عوامل بیماری زا را تا حد زیادی کاهش می دهد.
کعبهای مرغ را کاملاً روی یک ظرف قرار دهید و به مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای 350 درجه فارنهایت یا 176 درجه سانتی گراد بپزید تا گوشت ها در حدود 20٪ پخته شوند. قبل از چرخ کردن بگذارید گوشت خنک شود. مایعاتی که در طی فرآیند پختن در ظرف باقی مانده را دور نریزید و دوباره آن را به مخلوط اضافه کنید.
به خاطر داشته باشید که این یک مرحله اختیاری است و معمولاً نیازی به آن نیست. فقط در صورت تردید در مورد گوشت یا به دلیل احتیاط های بیشتر مانند گربه یا شخصی که از نظر ایمنی در معرض خطر است، از آن استفاده کنید. به یاد داشته باشید که گربه های بالغ و سالم مقاومت بالایی در برابر عوامل بیماری زا دارند.
گوشت چرخ شده از فروشگاه های مواد غذایی می تواند سطح بالاتری از عوامل بیماری زا را داشته باشند. وقتی گوشت چرخ می شود، سطح قابل تکثیر باکتری را بسیار افزایش می دهد. همچنین هر باکتری موجود در خارج گوشت را در طول مخلوط پخش می کند. گوشت چرخ شده در فروشگاه مواد غذایی با این هدف در نظر گرفته شده است که کاملاً پخته شود. در واقع، آنها روی این حساب می کنند که شما آن را می پزید. به خاطر داشته باشید که گوشت خام به خودی خود خطرناک نیست، گوشت تازه تقریباً عاری از پاتوژن است. پاتوژن ها می توانند در هنگام ذبح و دست زدن به گوشت وارد شوند - و فقط در قسمت خارجی تکه های گوشت خواهند بود.
استفاده از گوشت بدون استخوان
برخی از افراد می خواهند از دستور العملی استفاده کنند که شامل استخوان نباشد. ما اکیداً توصیه می کنیم که خودتان گوشت را چرخ کنید.
لطفا توجه داشته باشید که استخوان خام چیزی فراتر از یک منبع کلسیم است. استفاده از مکمل کلسیم کم ارزش تر از استفاده از استخوان واقعی است. ما اکیداً توصیه می کنیم اگر امکان آن وجود دارد از خود استخوان در دستور العمل استفاده کنید.
اگر از گوشت بدون استخوان استفاده می کنید، باید منبع کلسیم اضافه کنید، زیرا گوشت حاوی مقدار کمی از آن است. شما باید به ازای هر پوند گوشت حدود 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم اضافه کنید. سه روش اساسی برای افزودن کلسیم عبارتند از: پودر استخوان ، MCHA (میکروکریستال هیدروکسی آپاتیت) یا پودر پوست تخم مرغ. از آنجا که پودر استخوان و MCHA حاوی فسفر نیز هستند و می توانند نسبت کلسیم به فسفر را که مهم است تحت تأثیر قرار دهند، توصیه می کنیم از پودر پوست تخم مرغ استفاده کنید.
پوست تخم مرغ حدود 90 تا 97٪ کربنات کلسیم است. هنگام کار با پودر پوسته تخم مرغ مهم است که بدانیم پودرهای مختلف ممکن است چگالی مختلف داشته باشند. بعضی از آنها ممکن است ریزتر از بقیه باشند. به همین دلیل، هنگامی که خودتان آن را تهیه می کنید، باید دقیق وزن آن را به ازای هر قاشق چای خوری اندازه گیری کنید تا بتوانید مقدار مناسب را اضافه کنید. شما باید تقریبا 3 گرم به ازای هر پوند (0.45 کیلوگرم) گوشت اضافه کنید.
بنابراین، اگر ترازویی دارید که می تواند به طور دقیق مقادیر کم را اندازه گیری کند، با استفاده از آن 3 گرم به ازای هر پوند(0.45 کیلوگرم) اضافه کنید.
کلسیم تخم مرغ این مزیت را دارد که فسفر آن بسیار کم است، بنابراین می توان آن را اضافه کرد بطوریکه محتوای فسفر گوشت متعادل باقی بماند.
برای تهیه پودر پوسته تخم مرغ، این مراحل را دنبال کنید:
سفیده تخم مرغ را از پوسته پاک کنید اما غشا آن را جدا نکنید زیرا حاوی مواد مغذی ارزشمندی است. با پخت آن ها در دمای 300 درجه فارنهایت یا 149 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه خشک کنید. آنها را در آسیاب کن یا غذاساز خرد کنید. قبل از باز کردن آسیاب 10 دقیقه صبر کنید تا گرد و غبار نداشته باشد. یک تخم مرغ بزرگ حدود یک قاشق چای خوری پودر درست می کند. پودر را در ظرف شیشه ای در بسته نگه دارید.
هنگام استفاده از گوشت بدون استخوان، تغییرات زیر را در دستور العمل انجام دهید:
از 3 پوند یا 1.36 کیلوگرم گوشت مرغ بدون استخوان به جای 4.5 پوند یا دو کیلوگرم گوشت با استخوان استفاده کنید. حدود 13.5 گرم پودر پوسته تخم مرغ اضافه کنید.
بقیه دستورالعمل را همانطور که هست دنبال کنید، از جمله افزودن قلب، جگر، زرده تخم مرغ خام، آب و مکمل ها.
سرو کردن
در حالت ایده آل، گربه ها غذای خود را در دمای "بدن طعمه" می خواهند. بهترین راه برای انجام این کار قرار دادن مواد غذایی آب شده یا نیمه آب شده در کیسه ای است که آب به آن نفوذ نمی کند. سپس کیسه را برای مدت پنج دقیقه در یک کاسه آب گرم قرار دهید. این بدون پختن آن را گرم می کند. بهتر است از مایکروویو استفاده نکنید، زیرا این کار باعث پخت آن می شود. سرو غذا به صورت سرد می تواند باعث ناراحتی معده شود و گربه شما ممکن است آن را استفراغ کند.
گربه ها معمولاً ترجیح می دهند از بشقاب غذا بخورند تا یک کاسه. برای تغذیه مواد غذایی خام، شیشه یا فلز ترجیح داده می شود زیرا آنها مانند پلاستیک دچار خراش هایی که باعث تجمع باکتری ها می شود، نمی شوند. بعضی از افراد دوست دارند از بشقاب های کاغذی استفاده کنند که بعد از هر وعده آن را دور بریزند.
میزان مناسب برای تغذیه
به طور کلی، برای گربه های بالغ باید آن ها را روزانه با 2 تا 4٪ از وزن ایده آل بدن تغذیه کرد. به عنوان مثال: برای گربه 5 کیلوگرمی با 3٪ ، این مقدار 150 گرم در روز است. هنگام شروع تغذیه با غذای خام، درصد متوسط 3٪ را امتحان کنید و گربه خود را از نزدیک کنترل کنید تا ببینید آیا وزنش افزایش یا کاهش می یابد، سپس مقدار تغذیه را بر اساس آن تنظیم کنید. گربه ها از نظر مقدار غذای خام در روزهای مختلف متفاوت خواهند بود. یک روز آنها بسیار حریص و روز دیگر ممکن است بیشتر غذایشان را نخورند. این طبیعی است. در زمان منظم به گربه ها غذا دهید. دو بار در روز خوب است، اما اگر بخواهید می توانید آن را به سه یا چهار وعده نیز افزایش دهید. بچه گربه ها به ازای هر پوند (0.45 کیلوگرم) وزن بدن، دو برابر گربه های بالغ به غذا نیاز دارند، زیرا آنها در حال رشد هستند. همچنین بچه گربه ها باید حداقل هر چهار تا شش ساعت تغذیه شوند.
اگر گربه شما اضافه وزن دارد، سعی کنید او را با مقدار مورد نیاز برای وزن ایده آل خود تغذیه کنید، نه وزن فعلی. آنها سپس به آرامی و تا حد ایده آل خود وزن کم می کنند.
برای پیگیری دقیق وزن گربه ها، حتی اگر اضافه وزن ندارند، ترازوی مناسبی تهیه کنید.
منبع:
https://feline-nutrition.org/nutrition/making-raw-cat-food-for-do-it-yourselfers
فرم نظردهی